27.09.2013 – фестивал “Златна есен”


DSC00245

 

Членовете на Сдружение на жените лесовъди „Клуб „Фортуна” на 27 септември 2013 г. взеха участие във Фестивала „Златна есен”, който бе част от тържествените събития, посветени на 70-годишнината на Природния парк „Златни пясъци” – Варна. Фестивалът, в който се представят деца от екоучилища и детски градини, се организира от Дирекцията на Природния парк за шести път.

Участниците в изявата нарастват постоянно и тази година тя се превърна в национална. Няколко варненски детски градини и шестнадесет състава от екоучилищата от Варненска, Бургаска и Пловдивска област представиха своето творчество, като пяха, танцуваха, четяха есета и изнесоха представления на екологични теми.

Предвождани от сърцати педагози и координатори за екоучилища, приветствани от директора на парка и председател на Клуб „Фортуна” инж. Юлия Тумбаркова, младите изпълнители със своя талант, настроение и усмивки съперничиха на яркото слънце и златеещите листа на откритата сцена на Посетителския център на ПП „Златни пясъци”. Водещият на концерта Тони Генков вдигна всички на крака, запявайки химна на парка.

Представители на Клуба бяха включени в журито на фестивала. Но искрящите представления на участниците бяха така завладяващи, че журито се оказа безсилно да излъчи само трима победители и реши да награди абсолютно всички състави с грамоти и купи  за участие във Фестивала „Златна есен”, както и с лакомства. За всички членове на Клуб „Фортуна” участието в този красив фестивал бе незабравимо преживяване, за което изказахме благодарности на инж. Тумбаркова, която ни направи съпричастни на празника.

Членовете на Клуб „Фортуна” разгледаха двата Информационно-посетителски центъра и се запознаха с дейността на ДПП „Златни пясъци”. Беше организирано и посещение на територията на парка и Аладжа манастир.

Срещата на членовете на Сдружение „Клуб „Фортуна” се състоя в хотел „Детелина” на Златни пясъци.


Вашият коментар

0 коментара - 27.09.2013 – фестивал “Златна есен”Публикувайте коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Коментар (задължително поле)*


Име (задължително поле)


Email (задължително поле, email-ът Ви няма да бъде публикуван)


Тема