18. 03.2016 – Клуб „Фортуна” в Русе


DSC04132

Сдружение „Клуб Фортуна” на 18 март проведе своето отчетно-изборно събрание на територията на ДПП „Русенски Лом”. Членовете на сдружението, създадено преди 14 години, по традиция посветиха пролетната си среща на Седмицата на гората. Отличен организатор и домакин бе инж. Цонка Христова – директор на Парка и член на Клуб „Фортуна”, която предостави за сбирката новооткрития Център за изследване, обучение, симулация и анализ на биоразнообразието (ЦИОСА) и Информационно-посетителския център на ПП „Русенски Лом” в с. Нисово.

Отчетно-изборното събрание на Клуб „Фортуна” избра с явно гласуване ръководството на сдружението. За председател бе преизбрана инж. Юлия Тумбаркова – директор на ДПП „Златни пясъци”, а нови членове на ръководния орган са зам.-председателят – инж. Ваня Каменова – председател на УС на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, и инж. Мая Радева – председател на УС на НПО „Българка”. Финансовият контрольор остава инж. Живка Иванова от Варна.

Събранието прие без забележки отчетния доклад на председателя инж. Тумбаркова и отчета на финансовия контрольор инж. Иванова, гласува редица организационни въпроси, прие нови членове, обсъди възможностите за подобряване на съдържанието на сайта на клуба, който може да се намери на www.fortuna-club, и подкрепи с финансови средства благотворителната акция за болен колега. Благотворителността е съществена част от дейността на Клуба, обединяващ жените с лесовъдска професия.

Фортунките получиха подаръци от ДПП „Русенски Лом” – чудесно изработени рекламни материали за парка, дискове с филма „125 години служба на българската гора”- комплимент от директора на ДГС – Стара Загора, инж. Севдалина Димитрова. Досегашният зам.-председател на Клуба инж. Калинка Тодорова – директор на ДЛС – Балчик, предаде на всяка една от фортунките стихотворение, написано специално за русенската среща, от Веско Романов.

Участниците в срещата посетиха част от обектите на богатото културно-историческо наследство, което се намира на територията на ПП „Русенски Лом” – средновековния град Червен, Ивановските скални църкви и Басарбовския скален манастир – единствената действаща обител в България.

Ръководството на Клуб „Фортуна” изказва благодарност за съдействие на директора на ЮЗДП – Благоевград, инж. Дамян Дамянов за организиран превоз на част от членовете на Клуба и на инж. Ваня Каменова – председател на УС на ЮЗДП, за оказаното съдействие.

Светлана БЪНЗАРОВА
PR на Клуб „Фортуна”


Вашият коментар

0 коментара - 18. 03.2016 – Клуб „Фортуна” в РусеПубликувайте коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Коментар (задължително поле)*


Име (задължително поле)


Email (задължително поле, email-ът Ви няма да бъде публикуван)


Тема


s

Символиката на "Фортуна"?

Фортуна (на латински: Fortuna) е богиня на щастието и късмета едно от най-почитаните божества от римляните и италийците. Смятало се, че от нея зависят не само хората, но и боговете. Първоначално богиня на реколтата (от глагола ferre, "нося"), майчинството, жените. Впоследствие, възможно, благодарение на влиянието на култа към Фортуна Примигения ("първородна"), почитана в град Пренесте, Фортуна става богиня на съдбата, щастливата случайност. Фортуна била изобразявана с рога на изобилието и весло, като кормчия на човешкия живот. Понякога на кълбо или колело (символ на изменчивостта на човешкото щастие). Тя била изобразявана на монетите на всички римски императори. Източник: Уикипедия

klub-fortuna